Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Winkelhuis in neoclassicistische stijl, te dateren in het vierde kwart van de 19de eeuw. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend.

Rijwoning van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting, geaccentueerd door plastisch uitgewerkte sleutels en onderdorpels. Klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst op klossen. De oorspronkelijke houten winkelpui met pilasters en kroonlijst op lange consoles is verwijderd.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine; Braeken, Jo