Nieuwhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Nieuwhof

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, daterend uit eind 18de of begin 19de eeuw, de hoeve is nog niet ingetekend op de kaart van de Ferraris van 1771-78, volgens kadastergegevens werd de woning grondig aangepast in 1866. Erf aan de straat afgesloten door gewitte bakstenen muur, toegang tussen bakstenen pijlers met ezelsrug. Gekasseide erf, voor het boerenhuis, steekpomp.

Ten noordoosten op erf, en haaks op de straat ingeplant boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), rechter travee naar verluidt nieuw gebouwd circa 1992. Witgeschilderde verankerde gevels op gepikte plint. Voorgevel met rechthoekige vensters op arduinen dorpels met houten kruiskozijnen met kleine roedeverdeling en groen-witte luiken. Eenvoudige rechthoekige deur in zesde travee. Naar verluidt binnenshuis aangepast.

Tegenover het huis, twee parallelle dienstgebouwen met zadeldaken (pannen). Ten oosten, aan de straat gelegen dwarsschuur, witgeschilderde baksteenbouw van acht traveeën op gepikte plint met centrale rechthoekige doorritpoort. Ten westen stallen, grotendeels vernieuwd na brand, witgeschilderde gevel gericht naar de gekasseide binnenplaats met mestvaalt, en twee dakkapellen in het zadeldak.