Bedrijfsvleugel van hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bedrijfsvleugel van hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve ingeplant op de hoek met Oostdreef, daterend uit eind 18de of begin 19de eeuw, de hoeve is nog niet ingetekend op de kaart van de Ferraris van 1771-78. Langgestrekt hoevegebouw met boerenhuis en aanpalende stallen, met een bijna blinde achtergevel naar de Oostdreef. Gewit gebouw op gepikte plint afgedekt door zadeldak (pannen). Aangepaste rechthoekige muuropeningen.

Ten zuiden, ruim bakstenen bedrijfsgebouw van veertien traveeën onder zadeldak (pannen), op de noordelijke zijpuntgevel door middel van baksteenkoppen gedateerd 1864. Twee getoogde doorritten. Roodgeschilderd houtwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het langgestrekt hoevegebouw met boerenwoning en aanpalende stallen van de eind 18de- of begin 19de-eeuwse hoeve, werd gesloopt. Alleen het ruim bakstenen bedrijfsgebouw van 1864 bleef behouden.

• Geopunt Vlaanderen, Luchtfoto Vlaanderen, zomer 2018 [online], http://www.geopunt.be (geraadpleegd op 15 mei 2020).
Auteurs: Jacobs, Els