Laatclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Laatclassicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand, vermoedelijk te dateren omstreeks 1800. De tweede verdieping werd volgens de bouwaanvraag uit 1805 toegevoegd in opdracht van Six. In 1881 liet Michel Vinck-Deherdt de inkomdeur verbreden en een extra deur aanbrengen in de rechter travee, maar gaf in 1891 de aannemer Victor Merckx-Verellen opdracht de oorspronkelijke toestand te reconstrueren.

Rijwoning van vijf traveeën en drie bouwlagen, oorspronkelijk onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met verkleinende ordonnantie op een lage hardstenen plint. Registers van rechthoekige vensters met ingediepte dagkanten voor verdwenen vensterluiken, op hardstenen lekdrempels; smeedijzeren traliewerk op de begane grond. De inkomdeur gevat in een hardstenen omlijsting, werd oorspronkelijk bekroond door een waterlijst. Vernieuwde kroonlijst.