• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, minstens opklimmend tot de 18de eeuw; met gras begroeid erf afgesloten met groen en wit geschilderd ijzeren hek aan dito pijlers. Ten zuiden, boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Verankerde, gecementeerde en grijs geschilderde lijstgevel, naar de straat gericht, en versierd met schijnvoegen. Licht getoogde vensters met houten kruiskozijnen en witte luiken, deels behouden. Twee licht getoogde deuren. Rechter zijgevel gewit, linker zijgevel gecementeerd.

Ten oosten, grote bakstenen dwarsschuur onder zadeldak met golfplaten en pannen, voorheen met stro; twee rechthoekige rood geschilderde inrijpoorten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen