Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis op de hoek van Falconplein en Falconrui, te dateren in de 17de eeuw. Gebouw van drie bij drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat). Verankerde, gecementeerde trapgevel van acht treden met schouderstukken en een overhoeks topstuk. Tijdens de eerste helft van de 19de eeuw aangepaste, rechthoekige vensters met lekdrempel, en neoclassicistisch portaal in hardstenen omlijsting met imposten en waterlijst. In de tweeledige top rechthoekig drielicht met lager middenluik en geprofileerde lateien, onder een rechthoekig venstertje. Aan de Falconrui getrapt dakvenster van drie treden met schouderstukken en een overhoeks topstuk in de middenas. Verbouwde pui.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine