Traditionele diephuizen met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

Traditionele diephuizen in kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw, in neoclassicistische stijl aangepast met een lijstgevel tijdens de eerste helft van de 19de eeuw. Rijwoningen van drie traveeën en drie bouwlagen onder een diepgericht schilddak (respectievelijk leien en pannen). Gecementeerde lijstgevels met rechthoekige vensters en muurankers met gekrulde spie.

Gedenkplaat op nummer 23, vermoedelijk geplaatst in 1963 ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van de architect Henry van de Velde, met als opschrift: "Hier werd geboren Henry van de Velde, bouwmeester en estheticus, 1863-1957". Vader Guillaume Charles van de Velde (1825-1901), baatte hier een apotheek uit.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine