Burgerhuis ontworpen door Ferdinand De Ruddere

Beschrijving

Burgerhuis met enkelhuisopstand gebouwd in opdracht van de heer Ch. Van Driessche naar ontwerp van architect Fernand de Ruddere (Dendermonde) in 1935. Breedhuis van twee bouwlagen onder geknikt dak met twee zinken oeils-de-boeuf. Lijstgevel in eclectische stijl doorbroken door centraal dakvenster in neobarokstijl met halsgevel tussen arduinen vleugelstukken met gebroken fronton en obelisk als bekroning. Driezijdige erker op de bovenverdieping. Begane grond gekenmerkt door simili-bekleding met brede garagepoort en smalle deur. Vensters met natuurstenen dorpels en stijlen. Behouden schrijnwerk, deur en poort met gestructureerd glas, fraai waaiervormig glaswerk in het bovenlicht van de voordeur, garagepoort en de bovenvensters.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1935/65 (volume 13/65).
  • Vlaamse Overheid, Ruimte & Erfgoed, Afdeling Oost-Vlaanderen, Onroerend erfgoed, archief.