Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met Frans Van Schoorstraat, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1906 door hoefsmid Joseph Beckers–Wils. Ruim hoekpand van twee bouwlagen met vier traveeën, afgeschuinde hoektravee en vijf traveeën onder snijdende zadeldaken mechanische pannen). Bakstenen lijstgevels op gecementeerde plint met gele siersteen in banden en bogen en tegelpanelen op het hoofdgestel onder de omlopende houten kroonlijst. Gewitte lange panelen voor gevelopschriften op de borstwering. Begane grond met rechthoekige muuropeningen onder I-lateien met rozetten en getoogde bovenvensters. Een deuropening in de afgeschuinde hoek (voorheen café?). Links een uitspringende bredere poorttravee.