• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Deels vrijstaand burgerhuis, gedateerd 1911 op gevelsteen in top van dakvenster. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder kunstleien zadeldak. Geelbakstenen voorgevel met verwerking van hardsteen in sokkel en versierende gevelelementen (banden, negblokken, boogstenen en waterlijsten). Uitspringend rechter vensterrisaliet uitlopend in tuitgevel, met breed balkon voorzien van fraaie gebombeerde ijzeren leuning op de bel-etage. Steekboogvormige onder druiplijstje, rechthoekige bovenvensters. Verdiepte dubbele deur met gedeeld bovenlicht, gevat in een hardstenen omlijsting met booglijstje. Fraaie paneeldeur.