Molenaarswoning

Beschrijving

Bakstenen molenhuis van één bouwlaag en vier traveeën onder schilddak (nok parallel aan de molenbeek, Vlaamse pannen), heden gebruikt als garage. Tot de tweede wereldoorlog bleef het rad behouden. Zandstenen onderbouw ter hoogte van de waterkering, vermoedelijk wijzend op oudere kern. Lijstgevel afgezet door middel van een baksteenfries. Rechthoekige vensters, links onder houten lateien en rechts in omlijstingen van zandsteen (eveneens wijzend op oudere kern). Gecementeerde voorgevel met rechthoekige poort. Behouden lemen binnenmuur. Aangepast woonhuis (19de eeuw) van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Grijsbeschilderde gecementeerde lijstgevel met rechthoekige vensters (19de eeuw). Vernieuwde deur en links benedenvenster.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle