Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Hoevetje met semigesloten aanleg volgens het kadasterarchief gebouwd in 1877 door landbouwer Pierre Vermeir. Aan de straat, verankerde bakstenen boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag met rechts aansluitend poortgebouw onder doorlopend zadeldak (mechanische pannen). Lijstgevel op geschilderde gecementeerde lage plint; aflijnende bakstenen daklijst met hanggoot. Licht getoogde beluikte vensters, voorzien van schuiframen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Vernieuwde centrale voordeur. Gevelhoge groengeschilderde poort met voetgangersdeurtje. Metalen verzekeringsplaatje onder de daklijst links van de poorttravee.

Op het achtererf, in L-vorm achter de woning aansluitende bakstenen bedrijfsgebouwen onder snijdende pannen zadeldaken. Dwarsschuur met rijen verluchtingsgaten in de zijpunttop.