• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve bestaand uit een aan de straat ingeplante woning met aanpalend poortgebouw volgens het kadasterarchief opgericht in 1884 door landbouwer Charles-Louis Van Damme–Cleemput uit Sint-Gillis. Oude gebouwen op het achtererf vermoedelijk in de eerste helft van de 20ste eeuw vervangen door de huidige bedrijfsgebouwen in L-vorm. Erf gedeeltelijk omhaagd en afgezet met dennenbomen. Moerbeiboom aan de straatkant. Erf toegankelijk via overzolderde doorrit rechts van het woonhuis.

Boerenhuis van één bouwlaag en vijf traveeën, onder zadeldak (pannen). Verankerde en gecementeerde lijstgevel op grijsblauw geschilderde plint. Licht getoogde muuropeningen; vensters met luiken en T-vormig houtwerk; paneeldeur met bovenlicht ingevuld met gestructureerd glas. Lager poortgebouw deels in jonger bakstenen metselwerk en onder golfplaten zadeldak.

Bakstenen bedrijfsgebouw achter het woonhuis, onder pannen zadeldaken.