• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, volgens het kadasterarchief in 1936 gebouwd door onderwijzer Joseph Algoet–Lefevre. Half vrijstaand rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak, volgens plintopschrift naar ontwerp van architect Paul De Mol. Modernistisch getinte lijstgevel met geelbakstenen parement, volumewerking en accentuerend metselwerk (zie banden van kops metselwerk). Bovenverdieping horizontaal benadrukt door rechthoekige erker met afgeronde rechter hoek en links aansluitend balkon met buisleuning en afgeronde linkerhoek. Deurportiek gevormd door tussen afgeronde hoeken verdiepte voordeur met tot luifel uitspringende hardstenen latei; in het metselwerk uitgespaarde hardstenen brievenbus met opschrift "Post". Oorspronkelijke voordeur met getralied deurlicht evenals het bovenlicht voorzien van gestructureerd glas.

Rechts eigentijds tuinhek samengesteld uit buizen, aan afgeronde gemetste bakstenen hekpijlers.