• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met voorin gelegen tweewoonst achter voorerf met moestuin. Voormalig wagenhuis met bakhuis en twee bouwvallige schuren U-vormig opgesteld rondom het achtererf.

Aanvankelijk kleiner woonhuis al aangegeven op het primitief plan (1817), volgens kadastergegevens in 1859 gedeeltelijk gereconstrueerd en gesplitst in twee woningen na omvorming van de vroegere paardenstal in een huis. In 1892 terug samen gevoegd en in 1927 opnieuw opgesplitst in twee woningen.

Langgerekte verankerde baksteenbouw van één bouwlaag en thans drie (nummer 36) en vijf (nummer 34) traveeën tellend onder pannen zadeldak. Lijstgevel op gecementeerde plint met rechthoekige muuropeningen en afgelijnd door getrapte daklijst. Voorgevel van nummer 36 grijs geschilderd.

Rechthoekige muuropeningen onder houten of betonnen lateien en diverse types raamkozijnen. Ook bouwnaden en verschillen in metselwerk wijzen op diverse aanpassingen. Achtergevel met vensterluiken op hardstenen lekdrempels en achterdeur nummer 34 met één deurpost van gesinterde bakstenen. Linker zijpuntgevel met zoldervenster met houten tussendorpel en getraceerd waaiervormig bovenlicht.