Rij dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Nummer 55 gebouwd in 1926, nummer 51 en 53 in 1931, respectievelijk in opdracht van handelaar Leon Van Bogaert–Vermeir en staatsbediende Camiel Sanders–Vermeir (zie kadasterarchief). Twee enkelhuizen en één dubbelhuis (nummer 55), onder kunstleien zadeldak. Bakstenen lijstgevels op plint van hardsteen. Lijstgevels nummer 51 en 53 afgelijnd met houten kroonlijsten op klossen. Nummer 51 met uitspringend deurrisaliet, baksteenfries, muuropeningen met gedrukte bogen en tegeltableaus in de borstwering. Nummer 53 met verdiept deurrisaliet, decoratief patroon van geglazuurde witte baksteen onder de kroonlijst en rechthoekige muuropeningen onder witgeschilderde lateien met driehoekige uitsparing; deur met glas in lood. Voorgevel nummer 55 verlevendigd met witgeschilderde elementen en banden met gele baksteen, licht getoogde muuropeningen. Alle vensters en deuren met bewaard houtwerk, uitgezonderd die van nummer 55.