• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Interbellumwoning, volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1932 door handelaar Jan De Ridder, uitgebreid met een garage in 1937. Toegang tussen de woning en de garage naar de naast- en achtergelegen tuin.

Bakstenen burgerhuis op een plint van hardsteenplaten, van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak met dakvenster aan de straatkant. Hoger opgetrokken linker zijrisaliet met breed venster ter hoogte van de zolderverdieping; omlopende overstekende houten kroonlijst op uitgewerkte modillons. Accentuerende gepleisterde en witgeschilderde vlakken boven verdiepte, rechthoekige muuropeningen met afgeronde hoeken. Zijrisaliet met gekoppelde benedenvensters en gepleisterde en witgeschilderde driezijdige erker op de bovenverdieping, gesmeed ijzeren balkon boven de deur rechts. Bewaard houtwerk; bovenlichten met fijne roedeverdeling en fraai bewaard glas in lood. Dubbele deur met beglaasde deurlichten met ijzeren vulling. Bewaarde brievenbus en bel gedecoreerd met hoofdje, verdwenen voetschraper. Aanbouw rechts onder getrapte, arduinen dekstenen; groot, halfrond venster in een gepleisterde en witgeschilderde omlijsting.

Bakstenen garage onder platte bedaking rechts van de woning. Straatgevel op arduinen plint, voorzien van een rechthoekige poort onder een bepleisterde en witgeschilderde latei.