Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Voormalige boerenarbeiderswoning, gelegen bij het kruispunt met de Jozef De Troetselstraat. Woning volgens de gegevens uit het kadasterarchief opgetrokken in 1913 door landbouwer Petrus De Winne. Het volume rechts ervan wordt volgens het kadasterarchief opgetrokken als een "hoenderhok" in 1909 en uitgebreid in 1912; vermoedelijk kort daarna aangepast tot woning. Nu twee dubbelhuizen van elk drie traveeën onder verspringende zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen).

Oorspronkelijk woonhuis in verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint, aflijnende houten kroonlijst. Getoogde muuropeningen onder strek, bewaarde luiken en vernieuwde aluminium ramen. Linkerzijgevel met twee rondboogvormige zoldervensters. Lagere aanbouw onder golfplaten lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel.

Voormalig hoenderhok met verankerd bakstenen parement op gepikte plint en afgewerkt met een geprofileerde bakstenen daklijst. Getoogde muuropeningen onder strek; bewaard houtwerk.