• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaande burgerwoning van het dubbelhuistype, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1925 door onderwijzer Jan Baptiste Raman. In 1962-1963 wordt de achtergelegen serre opgetrokken door bloemist J. Raman. Links ijzeren toegangshek leidend naar de achtergelegen serre en ligusterhaag, rechts ijzeren voetgangershek.

Woning van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak bedekt met kunstleien. Gecementeerde en geelgeschilderde straatgevel met imitatiebanden en horizontaliserende lijsten op een arduinen plint. Aflijnende houten kroon- en tandlijst. Getoogde omlijste muuropeningen; bovenvensters voorzien van decoratief uitgewerkte sluitstenen en guirlandes op de borstweringen. Bewaard schrijnwerk, onder meer ramen met bovenlichten voorzien van groen glas. Behouden paneeldeur met bovenlicht. Driezijdige erkeruitbouw tegen de linkerzijgevel.