Dorpswoning met oudere stal

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis met omhaagd voortuintje, volgens de gegevens uit het kadasterarchief gebouwd in 1932. Rechts van de woning leidt een voetgangerspaadje naar een dieper gelegen, omhaagde stal behorende tot de voorafgaande bebouwing, volgens het kadasterarchief daterend van 1888.

Woning van twee traveeën en twee bouwlagen onder een leien zadeldak. Roodbakstenen straatgevel op een gecementeerde imitatiebreukstenen plint Vernieuwde kroonlijst.

Geaccentueerde toegangstravee links en brede rechter venstertravee afgewerkt met een bakstenen tandlijst. Rondboogvormige vensters met bewaard houtwerk. Rondboogdeur onder glazen luifel; bewaarde voordeur met siersmeedwerk met rozen in het deurlicht.

Loodrecht op de straat gelegen stalletje. Lichtblauw geschilderde, verankerde baksteenbouw op een gepikte plint en onder een zadeldak bedekt met Vlaamse pannen. Rechthoekige staldeuren en vensters.