Beschrijving

De hoeve staat reeds afgebeeld op de Ferrariskaart (1771-1778) en wordt volgens het kadasterarchief in 1857 verbouwd. In het derde kwart van de 20ste eeuw wordt bij de hoeve een nieuwe woning opgetrokken.

Ver achterin gelegen, heden leegstaande hoeve op L-vormig grondplan, bestaande uit een boerenhuis, stallen en dwarsschuur, toegankelijk via lange oprit en ijzeren hek aan de straat. 18de-eeuws boerenwoning van acht traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde gewitte bakstenen gevels op grijsgeschilderde plint. Erfgevel met rechthoekige en getoogde deuren in grijsgeschilderde omlijsting, getoogd deurtje in de derde travee onder geprofileerde waterlijst. Rechthoekige vensters op hardstenen dorpels, gevat in grijsgeschilderde omlijsting, T-vormig schrijnwerk, aflijnende geprofileerde daklijst. Zijgevels met rest van beraping.

Links haaks op de boerenwoning ingeplante bakstenen stalvleugel onder pannen zadeldak. Staldeuren onder houten latei, wit en groen gestreept houtwerk. Mestvaalt ervoor. Haaks op de stallen ingeplante schuur met aanpalende garage in golfplaten, korfboogvormige poort in de erfgevel en grote rechthoekige poort in de puntgevel. Dak heden ingestort.