Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa uit 1942, volgens kadastergegevens gebouwd in opdracht van molenaars Odilon Abbeloos-Delattin en Franciscus Abbeloos-Vermeiren, de directeurs van de achtergelegen Molens Abbeloos langs de Jef Scheirsstraat. Vrijstaande woning in tuin, door een laag muurtje afgesloten van de straat. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder overstekende vernieuwde gootlijst en schilddak in zwarte mechanische pannen met centraal dakvenster onder platte bedaking. Bruinbakstenen gevels met gebruik van zwartgeglazuurde tegels voor onder meer de plint en onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk. Links in de gevel een meerzijdige erkeruitbouw onder balkon met afgeronde posten. Aansluitend afgeronde, met bakstenen beklede luifel boven de ijzeren, grotendeels beglaasde deur, geflankeerd door een halfrond muurtje bekleed met zwartgeglazuurde stenen en een venstertje voorzien van glas-in-lood.