• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, volgens kadastergegevens in 1908 opgetrokken in opdracht van gemeentesecretaris Ivan Uyttendaele-Verneert.

Alleenstaande woning in tuin, afgesloten door een hek op een laag vernieuwd muurtje met pijlers. Woonhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en tweeëneenhalve bouwlaag onder schilddak bedekt met mechanische pannen. Roodbruine bakstenen lijstgevel met knipvoegen en banden in zwartgesinterde bakstenen, horizontaal geleed door cordonlijsten. Nieuwe goot in kunststof ter vervanging van kroonlijst op modillons. Hoger opgetrokken centrale deurtravee onder een vernieuwde getoogde geveltop. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-lateien en pseudo-ontlastingsbogen met witgeschilderde aanzet- en sluitstenen in de onderste twee bouwlagen en het dakvenster. Gebruik van blauwe hardsteen voor cordonlijsten, hoekstenen, plint en de geblokte deuromlijsting. Bewaard houtwerk. Smalle rechte erker onder bewaarde gelobde rechter kroonlijst, met aangebouwde deels vernieuwde veranda-uitbouw in de rechter zijgevel.