erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
48631
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48631

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Burgerhuis met art-deco-inslag, volgens kadastergegevens in 1935 door machinist Désiré Scheirlinck - Van Ghendt uit Schaarbeek opgetrokken op de plaats van een oudere woning en in 1943 een weinig vergroot. Lijstgevel met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd schilddak. Deurtravee geflankeerd door driezijdige erkers, links doorgetrokken tot de kroonlijst en rechts onder een apart dakje. Tandlijst onder een nieuwe goot in kunststof. Oranjerode bakstenen gevel met decoratief metselwerk en toepassing van natuursteen voor de boogstenen rond de muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken. Gebruik van blauwe hardsteen voor de plint en de twee treden naar de voordeur. Nieuw houtwerk.


Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48631 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.