Samenstel van arbeiderswoningen

Beschrijving

Rij van vier arbeidershuizen volgens kadastergegevens in 1900 gebouwd in opdracht van Adolphe De Geest-Van Langenhove. Gaaf bewaard ensemble in de nabijheid van de voormalige cichoreifabriek Heyvaert, illustratief voor de bebouwing in deze straat.

Samenstel van vier rijwoningen volgens repeterend schema van telkens twee traveeën en anderhalve bouwlaag onder doorlopend zadeldak bedekt met mechanische pannen. Verankerde bakstenen lijstgevels, bij nummer 46 gecementeerd en voorzien van schijnvoegen, boven een gecementeerde en beschilderde plint. Getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk. Bewaarde luiken bij nummer 46 en 48. Gecementeerde noordelijke zijgevel.

Een sloopvergunning werd afgeleverd op 17 mei 2010; de woningen zullen vervangen worden door 4 nieuwe huisjes, met dezelfde bouwschaal, ritmering en voorkomen.