• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Volgens kadastergegevens in 1934 gebouwd door Dominicus Dierick-Laeys.

Half vrijstaand, nabij een straatbocht gelegen woonhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak in kunstleien. Uitstekende houten kroonlijst op klossen. Roodbakstenen gevel verlevendigd door een witgeschilderde cementering, toegepast voor de banden, vensterposten en de geblokte omlijsting van de muuropeningen en de venstertravee op een hoge natuurstenen plint. Hoger opgetrokken venstertravee getypeerd door een gebogen geveltop met topstuk. Gebogen erker in de tweede bouwlaag, op een getrapte console en onder een door een ijzeren hek afgezet balkon. Getoogde en rechte muuropeningen in de brede venstertravee, rondboog- en korfboogvormige openingen in de smallere deurtravee. Deels bewaard houtwerk (schuiframen). Fraaie dubbele, deels beglaasde deur voorzien van hekwerk, onder rondbogig bovenlicht, aan twee treden.