Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Boerenarbeiderswoning uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw, voorheen naar verluidt ook café en winkeltje.

Woning van één bouwlaag en drie traveeën onder geprofileerde daklijst en leien zadeldak, illustratief voor de oorspronkelijke bouwschaal en bouwhoogte in het dorpscentrum. Verankerde, bepleisterde en witgeschilderde gevel boven grijze plint, via een schuine hoek verbonden met de vensterdorpels. Getoogde muuropeningen voorzien van vernieuwd schrijnwerk en nieuwe luiken naar oud model. Vernieuwde deur onder getoogd bovenlicht. Gecementeerde zijgevels, rechts beschilderd, links met typisch halfcirkelvormig venstertje.