Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Charmante villa in eclectische stijl, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1908. Wat verdiept gelegen vrijstaande woning met aangelegde deels verharde en deels beboomde voortuin. Fundering van vroeger hekwerk behouden met links een rest van het waaiervormig ijzerwerk. Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met mechanische pannen, links onderbroken door een dakkapel onder afgewolfd dakje, en afgelijnd door houten kroonlijst op modillons. Voorgevel gemarkeerd door uitspringend linkerrisaliet met driezijdige erker op de begane grond onder balkonnetje met ijzeren leuning, hoger opgaand in de reeds vermelde dakkapel.

Verzorgd baksteenmetselwerk met knipvoegen op een gecementeerde plint, verrijkt met banden en ontlastingsbogen in witte geglazuurde baksteen. Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk onder I-lateien met rozetten, soms met blinde boogvelden en ontlastingsbogen; drielicht op de benedenverdieping. Centrale voordeur met oorspronkelijk houtwerk, versierd met siersmeedwerk voor twee deurlichten, onder gedeeld hardstenen bovenlicht en ijzeren latei.

Gecementeerde zijpuntgevel rechts, met dakoverstek op houten schoren en afgeboord met houten golvende dakrand boven twee rondboogvormige zoldervensters.