Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Beschrijving

Stijlvol art-decogetint ensemble van twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema met villakarakter, naar verluidt gebouwd in opdracht van twee gezusters Goyens–Bracke circa 1936.

Vrijstaand gebouw met kleine voortuin afgesloten door laag muurtje met buisleuning tussen bakstenen pijlers. Eénlaags woonhuis met verhoogde begane grond van telkens twee traveeën onder doorlopend schild- en pseudomansardedak met kunstleien en houten kroonlijst, voorzien van twee dakkapellen en twee dakvensters gekoppeld tot één in de voorgevel.

Bakstenen parement verlevendigd met witgeschilderde gecementeerde banden, op een hoge plint in donkerbruine baksteen in verticaal metselverband. Begane grond gemarkeerd door twee gekoppelde driezijdige erkers in de bredere venstertravee en door de dieperliggende deurportiek met trap. Beide tussendeuren bewaard; nummer 11 zelfs nog met authentieke voordeur die de portiek afsluit. Oorspronkelijk schrijnwerk, zoals de schuifvensters met bovenlichten ingevuld met structuurglas en buitenluiken, grotendeels bewaard.