Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa, tweegezinswoning

Beschrijving

Ensemble van twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema, van 1933 (zie kadasterarchief), voorafgegaan door deels omhaagde verharde oprit met dubbel hek aan postamenten; nummer 3 met garage.

Breedhuis in villastijl, van twee maal twee traveeën onder een geknikt pannen schilddak doorbroken door vier liggende dakkapellen en afgelijnd door houten kroonlijst. Opgetrokken in donderbruine baksteen met decoratief metselwerk, op rode bakstenen plint. Begane grond gemarkeerd door twee polygonale erkers met deels bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling in bovenlichten, en twee gekoppelde deurportieken aan een bordes van drie treden. Nummer 3 met authentieke voordeur voorzien van beglaasd deurlicht en decoratief geometrisch smeedwerk.