Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen L-vormig geschikt rond verhard en deels begroeid erf, aan de straat afgesloten door hoge haag met ijzeren hek. Site volgens historisch kaartmateriaal minstens opklimmend tot het laatste kwart van de 18de eeuw en bewoond door twee families. Volgens mondelinge bron circa 1895 aangekocht door de familie Wageman, later eigendom van de familie Peeleman en vervolgens omgevormd tot dranken- en kolenhandel.

Achterin parallel aan de straat gelegen boerenhuis, van zes traveeën en één bouwlaag onder steil overstekend pannen zadeldak. Gecementeerde verankerde lijstgevel verfraaid met schijnvoegen, witgeschilderde banden en vensteromlijstingen wellicht aangebracht in de jaren 1920. Rechthoekige vensters onder houten lateien, met vernieuwd schrijnwerk, en duimen van verdwenen luiken. Twee getoogde deuren gevat in een vlakke omlijsting met getralied en beglaasd bovenlicht en houten tussendorpel versierd met tandlijst.

Interieur. Oorspronkelijke 18de-eeuwse binnenindeling met gewelfde kelder, opkamer, dragende structuur met moerbalken en typische achteraanbouw met keuken, behouden. Aankleding aangepast in de jaren 1920 (onder meer cementtegelvloeren).

Ten zuiden aan de straat, ingekorte bakstenen schuur in baksteen en hout.

Gesloopt tijdens onderzoek.