Boerderij en café

Beschrijving

Voormalige boerderij met naar verluidt café "IJzeren weg", thans omgevormd tot boomkwekerij Vermeir–Van Damme. Hoeve met losse bestanddelen met woonhuis aan de straat en achterin gelegen bedrijfsgebouwen aan verhard erf. IJzeren hek aan bakstenen pijler rechts van de woning. Verzorgd boerenhuis, naar verluid gebouwd circa 1901–1902, van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Asymmetrisch dubbelhuis met uitgewerkte bakstenen straatgevel, verfraaid met banden, puilijst en venster- en deuromlijstingen in zwart gesinterde baksteen, op een grijs geschilderde plint. Deels behouden schrijnwerk; luiken van benedenvensters vervangen in het midden van de 20ste eeuw. Ten noordwesten, lage stal onder steil pannen zadeldak aanvankelijk met aangebouwde hogere schuurvleugel die inmiddels vervangen werd door een moderne loods. Aangebouwde kleine stal haaks op de boerenhuis, eveneens onder pannen zadeldak.