Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Fraaie villa met cottage-invloeden, naar verluidt gekend als " 't Villaatje", volgens kadasterarchief gebouwd in 1929 door de familie Aerts.

Wat verdiept gelegen villa in ruime omringende tuin. Met gras begroeide voortuin, aan de straat afgesloten door boogvormig geschoren buxushaag en ijzeren hek tussen baksteenpijlers uit het interbellum, achteraan grote beboomde tuin met onder meer merkwaardige zevenstammige gewone esdoorn.

Enkelhuis met verspringende plattegrond van één bouwlaag en twee traveeën onder een steil en ver overstekend leien zadeldak (leien) op houten consoles, centraal doorbroken door een grote dakkapel onder afgewolfd dak. Rechts verdiepte éénlaagse aanbouw onder plat dak gebruikt als zonneterras, afgeboord door balustrade. Villaontwerp verlevendigd door de verwerking van een hoekportiek onder fraai houtsnijwerk aan een bordes van vijf treden (rechts) en een terras en balkonnetje (links) aan het gezichtsveld onttrokken door een boogvormig uitgewerkte steunbeer.

Parement van baksteen op een lage plint in imitatiebreuksteen, aan de achtergevel in combinatie van baksteen en cement in dambordpatroon. Behouden voordeur en rechthoekige vensters onder betonnen witgeschilderde lateien, op de begane grond uitgewerkt als drielichten met roos getint loodglas in de zijlichten.

Kwalitatief interieur met oorspronkelijke binnenindeling en art-decogetinte aankleding, zoals binnenschrijnwerk, mozaïektegelvloer, houten lambrisering, trap en marmeren schouw in salon.