• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve, gelegen achter een naar verluidt in 1938 gebouwd nieuw huis (nummer 232). Perceel aan de straat afgesloten door ijzeren hek met slangenmotief aan betonnen pijlers. Langgerekt bouwvolume van één bouwlaag in verankerde baksteenbouw bestaande uit een woning en later aangebouwde (zie bouwnaad), aansluitende stal, uit de eerste helft van de 19de eeuw (volgens kadastergegevens gebouwd tussen 1816 en 1835).

Boerenwoning en naar verluidt voormalig café, van vier traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Voorgevel afgewerkt met sterk afgebladderde bepleistering, op de daklijst afgewerkt met kooflijst. Rechthoekige muuropeningen met houten latei en luikduimen, voordeur met blind bovenlicht. Achtergevel op gecementeerde plint met schijnvoegen en afgelijnd door getrapte bakstenen daklijst; voorzien van opkamer- en keldervenster.

Interieur

Samengestelde balkenlaag. Met planken afgeslagen trapladder naar de zolder achter de inkom. Aanpalende stallen van drie traveeën onder aansluitende stallen (Vlaamse pannen). Voorgevel met gepleisterde daklijst. Gedichte rondboogdeur, lage getoogde deur aan hengsels en klein getoogd venster in de achtergevel.