• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen ingeplant naast de Scheldedijk nabij de dorpskerk van Vlassenbroek, nu in gebruik als buitenverblijf.

Schuin ten opzichte van straat ingeplant vrijstaand huis al aangegeven op het primitief kadasterplan (1816), in 1899 vergroot met gebouwen op het voorerf die er in 1911 werden van afgesplitst. Later op het achtererf opgerichte bijgebouwen. Huidig driehoekig voorerf met schuin geplaatst ijzeren voetgangershek tussen gewitte bakstenen hekpijlers. Breed ijzeren toegangshek eveneens tussen gemetste hekpijlers rechts opzij aan de straat, toegang tot het achtererf.

Zuidoostelijk gericht boerenhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt pannen zadeldak. Verankerde gecementeerde en gewitte voorgevel met schijnvoegen op gepikte plint, onder getrapte daklijst met hanggoot. Rechthoekige vensteropeningen onder houten lateien en met groene luiken.

Aan de straat op het voorerf ingeplant bakhuisje van het samengestelde type in gewitte baksteenbouw met pannen zadeldakjes.

Op het achtererf, wagenhuis in gewitte baksteenbouw met pannen zadeldak nu herbestemd tot garage.