Veldkruis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Veldkruis

Beschrijving

Veldkruis, vermoedelijk daterend uit de jaren 1950, naar verluidt opgericht in opdracht van pastoor V. Stuyver. Ingeplant op de hoek van de straat met een veldweg, naast een boom en achter een bakstenen altaar met betonnen blad. Inscriptie op het front van het altaarblad met Christusmonogram tussen twee vissen. Betonnen T-vormig kruis met Christusbeeld.

Aanvullende informatie

Het kruis werd niet opgericht in opdracht van pastoor V. Stuyver, maar werd door hem zelf gebeeldhouwd eind jaren 1950. Het werd beschadigd door het omvallen van de naburige populier. Door werken in het kader van het Sigmaplan zal het, na herstel, wel op een andere plaats moeten worden geplaatst.

• Mondelinge informatie verkregen van G. Veldeman (2016).