Boerenwoning

Beschrijving

Hoeve waarvan boerenhuisje, gedateerd 1782 op jaaranker. Huis met huidig grondplan al aangegeven op het primitief kadasterplan (1816). Hoeve bestaande uit woonhuis en landgebouw opgesteld in L-vorm, voorerf afgescheiden van de straat door een afsluiting in betonplaten, doorbroken door een ijzeren toegangshek. Haaks op de straat ingeplante woning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde gecementeerde, vroeger beraapte gevels boven een gepikte plint, met een getrapte witgepleisterde daklijst. Rechthoekige muuropeningen met bewaarde T-ramen en witte luiken, in de erfgevel met vlakke omlijsting, in de zijgevel onder houten latei. Topanker (onder cementering) met jaartal "1782". Bewaarde houten deur. Kleine aanbouw onder lessenaardak tegen rechter zijgevel.

Interieur. Bewaarde moerbalken op sloffen, oude houten deurtjes en polychrome tapijttegelvloer naar verluidt uit 1925.

Aangebouwd, parallel aan de straat gelegen landgebouw uit roodbruine bakstenen met een steunbeer, onder golfplaten zadeldak. Bewaarde houten deurtjes, klein venster met luik onder houten latei. Vrijstaande armwaterpomp op voorerf.