• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In kern minimaal opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw, zie inscriptie "1811" op tussendorpel voordeur. Op de Popp-kaart (circa 1860) is een groter volume weergegeven, vermoedelijk verkleind en gewijzigd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Voorheen café "In het oude dorp", horend bij brouwerij D'Hollander.

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Roze geschilderde, verankerde bakstenen lijstgevel met knipvoegen, boven een gecementeerde plint in imitatie breuksteen.

Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk onder sporen van vroegere getoogde ontlastingsbogen. Gewijzigde muuropeningen op de begane grond, rechts verbreed venster onder ijzeren latei, links een nieuwe lage poort en deurtje. Centrale deuropening gevat in een hardstenen omlijsting op neuten, voorzien van een stenen tussendorpel met inscriptie "ANNO 1811" en getande kroonlijst. Bekroond door verweerd opschrift "In het oud(e) dorp". Nieuwe gootlijst.

Gewelfde kelder met gerecupereerde grafsteen uit 1541. Ontpleisterde moerbalken met geprofileerd moerbalkuiteinde.