Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, volgens kadastergegevens in 1936 opgetrokken in opdracht van de weduwe en kinderen van Emiel Moens-Van der Vreken.

Voormalig winkelhuis van drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Rijhuis met lijstgevel voorzien van rood sierstenen parement en getypeerd door driezijdige erker op de tweede bouwlaag met bovengelegen balkon, afgerond aan de rechterzijde. Smalle vensters met horizontale roedeverdeling in de bovenlichten voorzien van gestructureerd glas en op betegelde onderdorpels. Horizontale accenten door gebruik van verdiepte lintvoegen, witbepleisterde daklijst en banden op de derde bouwlaag, drieledig natuurstenen uitspringend motief op beide bovenverdiepingen. Winkelpui bekleed met rode geglazuurde vierkante tegels gecombineerd met witte tegels voor geometrisch siermotief en opschrift "D. MOENS". Verdiepte portiek met toegang naast afgeschuinde etalagewand; grotendeels beglaasde winkeldeur onder bovenlicht, beide voorzien van gestructureerd glas en geometrische roedeverdeling. Nieuwe overstekende gootlijst in kunststof.