• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Voorheen postkantoor en woonhuis, nu postkantoor, volgens kadastergegevens in 1914 gebouwd door koperslager Albert Van Hoeck-Raes. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Licht vooruitspringende centrale traveeën, geflankeerd door twee brede venstertraveeën bovenaan afgelijnd door bogenfries en boven de daklijst geaccentueerd door houten dakkapel voorzien van punttop en ijzeren bekroning. PVC-gootlijst ter vervanging van houten kroonlijst op uitgelengde modillons. Roodbakstenen gevel verlevendigd door gebruik van gele bakstenen voor banden, in ontlastingsbogen en bogenfriezen onder de gootlijst. Blauwe hardsteen toegepast onder meer voor centraal paneel met inscriptie "POSTERYEN-POSTES", voor de dorpels, plint, neuten, imposten en hoek- en sluitstenen boven de getoogde muuropeningen. Bewaard houtwerk. Getraliede benedenvensters en houten deur onder getralied bovenlicht, rechts geflankeerd door voetschraper.