• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Volgens kadastergegevens in 1937 opgetrokken in opdracht van handelaar Hector Van Gaever-D'Hooghe.

Interbellumwoning van drie bouwlagen onder geknikt zadeldak. Lijstgevel met parement uit gele sierstenen, centraal opengewerkt door vijf gekoppelde rechthoekige vensters op de bovenverdiepingen, geflankeerd door licht vooruitspringende en wat hoger opgetrokken hoekpenanten met gelinieerde bekroning. Tussengelegen verspringende gootlijst in kunststof. Vensterpartij van de tweede bouwlaag uitgewerkt in erker met afgeronde hoeken, gemarkeerd door een bekleding met zwartgeglazuurde tegels voor onder meer de posten en afgeronde hoeken. Gelijkvloers met breed venster en uitgespaarde portiek met poort en deur geflankeerd door afgeronde hoek in hardsteen. Tevens gebruik van natuursteen voor plint en dorpel. Vernieuwd schrijnwerk.