Interbellumwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Volgens kadastergegevens in de jaren 1930 gefaseerd gebouwd op de plaats van een groter volume dat teruggaat tot 1885. Zijrisaliet met garage in 1957 toegevoegd.

Woning met asymmetrische gevelopbouw en een parement van langwerpige voornamelijk rode bakstenen onder sterk overkragende vernieuwde gootlijst en zadeldaken in kunstleien, bouwnaad tussen garage- en deurtravee. Gemarkeerde hoger oplopende toegangstravee met naastgelegen langwerpig traplicht, op de verdieping opgetrokken uit geelbruine bakstenen onder een verspringende kroonlijst. Aansluitend balkon met buisleuning en achtergelegen naar het oosten toe terugspringende gevel. Rechte muuropeningen voorzien van bewaard houtwerk waarin gekleurd glas in lood met geometrische motieven. Deur met stroken gekleurd glas onder latei en recht bovenlicht met gekleurd glas in lood.