Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Boerenburgerhuis, volgens kadasterarchief in 1862 gebouwd in opdracht van landbouwers Felix Beurms en Louis Fierlafijn en vóór 1932 met een klein achtergelegen volume vergroot. Op grond van de landbouwersfamilie Fierlafijn wordt circa 1933 de nabijgelegen Sint-Antoniuskapel ten westen van de woning gebouwd.

Eénlaags dubbelhuis van vijf traveeën. Roodbakstenen lijstgevel met verankerde (lange schieters) op een nieuwe natuurstenen plint, onder zadeldak (mechanische pannen) met twee later toegevoegde dakkapellen; vernieuwde gootlijst in kunststof. Muuropeningen met afgeronde hoeken, kenmerkend voor de bouwperiode, waarin bewaarde ramen en luiken. Nieuwe deur binnen authentieke afgeronde natuurstenen omlijsting.

Aanpalend volume van één travee en één bouwlaag ten westen, onder zadeldak in Vlaamse pannen, met poort onder betonlatei.

Getrapte daklijst in achtergevel.