Beluik van vier arbeiderwoningen

Beschrijving

Beluik van vier woningen, grenzend aan een langgerekte binnenplaats die doodloopt op de kapel van kapucinessenklooster in de Sint-Rochusstraat. Tandarts Jos J. Verschueren liet in 1903 een bestaande rij vervallen arbeiderswoningen slopen en vervangen door een rij nieuwbouwwoningen. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Het beluik werd in1985 gesloopt voor de aanleg van een parking.

De vier volgens repeterend schema gekoppelde rijwoningen, met een gevelbreedte van elk twee traveeën, omvatten twee bouwlagen onder een pseudo-mansarde (kunstleien). De lijstgevels zijn opgetrokken in sobere rode baksteenbouw, geaccentueerd door speklagen, een hardstenen plint en kordons. Registers van getoogde deur- en vensteropeningen. Houten kroonlijst en dakkapellen.

0ntsloten door de zijdelings ingeplante inkom- en traphal, bestaat de vier woningen uit een kamer op het gelijkvloers, één op de eerste verdieping, en een mansarde.