Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis dat een ensemble vormt met het rijhuis Leo Bruynincxstraat nummer 1, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en gerenoveerd in het laatste kwart van de 20ste eeuw. Arbeiderswoning van twee bouwlagen onder snijdende geknikte zadeldaken met smal driehoekig dakschild boven de afgeschuinde hoektravee (mechanische pannen). Omlopende lijstgevel van in totaal vier traveeën waaronder afgeschuinde hoektravee en zijgevel van één travee aan Leo Bruynincxstraat. Baksteenbouw op gecementeerde plint en enige hardstenen elementen zoals lekdrempels en lateien op begane grond. Metselwerk verlevendigd door banden van witte steentjes en tegelfries onder de gootlijst. Getoogde bovenvensters. Begane grond met gewijzigde muuropeningen en verplaatste deur, zie tussendorpel op consoles van muuropening in afgeschuinde hoek.