• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis uit het interbellum. Deels vrijstaand enkelhuis van drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak met mechanische pannen, met aanhorend lager volume van twee traveeën en één bouwlaag onder plat dak. Art-deco-getinte lijstgevel opgetrokken uit baksteen, met verwerking van similisteen in de lage pui en de vensteromlijstingen, op plint van blauwe hardsteen. Brede venstertravee gemarkeerd door driezijdige erker op gestileerde basis op de bel-etage, bekroond door balkon met ijzeren leuning. Verdiepte borstweringen versierd met door krul- en bloemmotieven omlijste ovale panelen of paneel met guirlande. Rechthoekige vensters, benedenvensters en deur gevat in omlijsting met gestileerde guirlandes; bewaard schrijnwerk deels met kleine roedeverdeling. Rondboogdeur met ruim deurlicht met decoratief omlijst traliewerk.