Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis heden met café, samen met het aanpalende huis Bogaerdstraat nummer 2-2A gebouwd als twee handelshuizen en woonhuis naar ontwerp van 1924 van architect Hubert De Maen, verbouwd in 1943 en op de begane grond omgevormd tot café.

Hoekpand van drie bouwlagen opeenvolgend van rechts naar links één travee, een afgeschuinde hoektravee en tweemaal drie traveeën tellend aan de Bogaerdstraat (waaronder het rijhuis Bogaerdstraat nummer 2-2A); onder half schilddak met mechanische pannen. Bakstenen lijstgevel afgelijnd door daklijst op tandlijst onder houten kroonlijst. Gevels verlevendigd met banden van grijze baksteen en witgeschilderde gecementeerde panelen, lateien, hoekstenen en andere gevelelementen. Gemarkeerde afgeschuinde hoektravee verhoogd met dakvenster, met accentuerende art-deco-ornamentiek en gebogen balkon met ijzeren leuning boven de deur. Rechthoekige vensteropeningen met deels behouden schrijnwerk. Deels aangepaste pui.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen 1924/23 (volume 6/23); 1943/48 (volume 18/48).