Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis gebouwd als handels- en woonhuis naar ontwerp van 1921 van architect Frans Van Severen (Dendermonde), in opdracht van Mej. E. Noteris. Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder geknikt zadeldak met kunstleien, voorzien van zinken oeil-de-boeuf boven de smalle deurtravee. Gecementeerde gevel, op pui van blauwe hardsteen met geblokte pilasters. Venstertraveeën op bovenverdieping verticaal geaccentueerd door hoger oplopende lisenen. Brede venstertravee met drielichten, gemarkeerd door over twee bouwlagen doorlopende gebogen erker bekroond door balkon, met ijzeren balkonleuning voor het brede dakvenster waarmee de venstertravee hoger oploopt. Rechthoekige, korfboogvormige en schouderboogvormige vensters met vernieuwd schrijnwerk. Behouden paneeldeur met bovenlicht, pui gedeeltelijk gewijzigd.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1921/125 (volume 2/125).