Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, gebouwd als handels- en woonhuis naar ontwerp van 1921 door schoenmaker Cas. De Vos. Smal rijhuis van één travee en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Lijstgevel met parement van witte faiencesteen met gebruik van blauwe hardsteen voor onder meer lijsten, consoles, borstwering, hoek- en boogstenen. Bovenverdiepingen verticaal geaccentueerd door lisenen op consoles en bovenaan afgelijnd door houten kroonlijst op uitgelengde modillons. Vensterpartij gevat in rechthoekig spaarveld. Eerste bovenverdieping gemarkeerd door twee omlijste, gekoppelde vensterdeuren achter breed, gebogen balkon met decoratieve ijzeren leuning. Drielicht onder druiplijst op de bovenste verdieping. Pui volledig gewijzigd.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1921/148 (volume 2/148).