Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer W. Maclean, naar een ontwerp door Sébastien van Besten uit 1891. Het gebouw is representatief voor het rijpe oeuvre van de architect, van wie in Antwerpen talrijke nieuwbouwprojecten zijn teruggevonden daterend uit de jaren 1875 tot 1899. Het betreft zonder uitzondering neoclassicistische rijwoningen van een conventioneel type.

Met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat de rijwoning drie bouwlagen onder een zadeldak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel, rustte oorspronkelijk op een klassieke houten winkelpui, met een vitrine tussen de privé- en de zij-ingang. De bovenbouw is verlevendigd met lijst- en paneelwerk en afgewerkt door een klassiek hoofgestel met houten kroonlijst op klossen, tandlijst en uitgelengde consoles. Rechthoekige vensters met smalle sleutel en deels omlopende geriemde omlijsting. Verbouwde benedenverdieping.